Auteursrecht © 2020 Wijkbelang Hooghuis. Alle rechten voorbehouden.

WIJKBELANG HOOGHUIS
Alle informatie rondom de wijk Hooghuis in Etten-Leur


Mijn naam is Marianne Hultermans en woon vanaf oktober 2014 in Etten-Leur en wel in de wijk Hooghuis.  Ik ben in Etten-Leur komen wonen vanwege mijn werk bij Avoord Zorg en wonen.

Begin 2015 viel bij mij de wijkkrant in de bus. In deze krant vroegen ze vrijwilligers voor diverse activiteiten in de wijk. Ze vroegen oa een secretaris, gastvrouw, of mensen die zich in wilde zetten voor diverse activiteiten die in de wijk plaats zouden gaan vinden. Ik heb het krantje weer weg gelegd en zou er nog wel eens over na denken. Na een paar weken kwam ik het krantje weer tegen en dacht waarom ook niet. Het is voor mij de ideale gelegenheid om mensen te leren kennen in de wijk en op deze manier zou ik misschien ook een steentje bij kunnen dragen voor de wijk.

Ik heb gereageerd en kreeg een enthousiaste reactie van Leman Citak. We maakten een afspraak. Toen we rondom tafel zaten werd mijn enthousiasme alleen maar groter. Ik zou prima de rol kunnen vervullen van secretaris van de nog op te richten stichting. Dat leek me wel leuk. Ik zou eerst kennis gaan maken met Jan Monden en Nijs van Noordennen. Deze heren hadden zich al aangemeld om voorzitter en penningmeester te worden. Op een warme zaterdagmorgen afgesproken om te kijken of het zou klikken. En het klikte. We waren met zijn drieën enthousiast. De stichting Wijkbelang Hooghuis werd officieel opgericht op 1 september 2015. Vanaf die datum ben ik secretaris van de stichting. Als bestuur komen we 1 keer per maand samen om te overleggen. Als bestuur zijn we intussen een leuke hechte club geworden. Allemaal even enthousiast en gedreven. Dat maakt het juist zo leuk.

Tijdens zo’n overleg komen vragen naar boven zoals, hoe kunnen we meer bekendheid geven aan de stichting? Hoe kunnen we de saamhorigheid vergroten in de wijk. Welke activiteiten kunnen we plaats laten vinden. Zo zijn intussen al vele leuke activiteiten ontstaan, zoals oa de wijkdag en de wijkkrant, de website en facebook.

We zijn nu bijna 2 jaar verder.

Als ik het kort mag samenvatten: hoe het is om vrijwilliger te zijn?

Heel erg leuk. Het werkt aanstekelijk. Je stapt er in, je zet je in voor iets en je krijgt er zoveel genoegdoening voor terug. Het geeft je een goed gevoel iets te kunnen betekenen voor iets of iemand. Daar doe je het voor. Nu moet ik toegeven dat we dit samen doen, met alle vrijwilligers. En het is gewoon een goed en leuk team waar je mee samen werkt. Een team waar je op kunt bouwen en mee kunt bouwen aan de wijk Hooghuis.  Samen voor elkaar! En dat voelt goed!

Ik hoop nog lang vrijwilliger te mogen en kunnen zijn.

Marianne Hultermans