Auteursrecht © 2020 Wijkbelang Hooghuis. Alle rechten voorbehouden.

WIJKBELANG HOOGHUIS
Alle informatie rondom de wijk Hooghuis in Etten-Leur

Ik ben Nijs van Noordennen en na 41 jaar in de scheepvaart en logistiek werkzaam te zijn geweest, sinds 2009 met pensioen. Mijn vrijwilligersloopbaan is vanaf 1979,  als ouderraadslid en klusouder op de basisschool van onze kinderen in Klundert begonnen. 

Inmiddels woon ik sinds 1985 in deze wijk, waarvan de eerste 4 jaar als vrijwilliger, ouderraadslid en klusouder van de toen net opgestarte basisschool “de Wiltzangh” en aansluitend 4 jaar als ouderraadslid van de toen nog  Technische school “Don Bosco”.

Vanaf 1988 als vrijwilliger, bestuurslid van een waterscoutinggroep en tevens beheerder/schipper van het wachtschip dat tevens als Historisch Varend Monument is geclassificeerd. In 2009 ben ik gevraagd om tijdelijk penningmeester te worden van een Seniorenraad, maar wat is tijdelijk, want ben het nog steeds. Zowel het vrijwilligerswerk van de Waterscouting als de Seniorenraad zijn buiten de gemeente Etten-Leur,  totdat mij in 2012 werd gevraagd om mee te denken en praten in het wijkbelang van wijk Hooghuis.

Door het vrijwilligerswerk wat ik al deed, voelde ik hier in eerste instantie niet zo veel voor, maar aan de andere kant vond ik het wel dicht bij huis, voor de wijk waar ik woon en ben overstag gegaan. En nu sinds de officiële oprichting per 1 september 2015 als penningmeester van “Stichting Wijkbelang Hooghuis” aan de slag.

Waarom vrijwilligerswerk?
Je hoort regelmatig van mensen, daar heb ik geen tijd voor, heb het te druk of kan het niet. Maar het is juist goed om naast je betaalde werk, iets anders te doen. Het verruimd je blik, inzicht en kennis. Daarnaast help je de medemens dingen te doen, die zij anders niet zouden kunnen doen.

Dit geldt in mijn geval voor het kind bij de Scouting, de senior die gebruik maakt van de activiteiten bij de Seniorenraad en bij het wijkbelang voor de bewoners van wijk Hooghuis. Ik zie het wijkbelang dan ook als een spin in het web, die op velerlei gebied, meedenkt, overlegt en faciliteert aan de activiteiten in deze wijk.

En tot slot geeft het voldoening, als je anderen helpt en een bedankje of schouderklopje krijgt. Dus schroom niet en meldt je aan, er zijn altijd wel activiteiten of taken die een vrijwilliger kunnen gebruiken.
Penningmeester – Nijs van Noordennen